Laddar Evenemang

Alla Evenemang

STOCKHOLM: Evert och Olle – visans mästareDatum: onsdag 14 augusti | klockan 18:00 - 20:00
Plats: Mötesplats Mariatorget, Mariatorget 10, Stockholm |
Arrangör: Stockholms Stadsmission i samarbete med Taubesällskapet och Olle Adolphson-sällskapet
Mer info/biljett: https://sthlmstadsmission.actorsmartbook.se/

Foto: Per B. Adolphson

För Olle Adolphson var Evert Taube en förebild och mentor. För Evert var Olle en protegé och arvtagare. Under en viskväll berättar vi om deras många beröringspunkter. Gitarristen och sångaren Anders Anton Påhlsson och dragspelaren Håkan Andersson varvar visor av Evert och Olle, medan skådespelaren Cecilia Nilsson läser om de två vismästarnas relation ur den nyutgivna Adolphson-antologin ”Ett tomt vitt papper”. Journalisten Jan Malmborg är kvällens konferencier.

Programmet arrangeras av Stockholms Stadsmission i samarbete med Taubesällskapet och Olle Adolphson-sällskapet.

Alkoholfria drycker, kaffe, té och enklare förtäring kan köpas i caféet i pausen.

Entréavgift: 200 kr för medlemmar i Olle Adolphson-sällskapet eller Taubesällskapet, 230 kr för övriga. Priset inkluderar administrativ serviceavgift.

Foto: Per B. Adolphson


Om de medverkande:
Anders Anton Påhlsson är sångare och gitarrist boende i Åhus. Anders har genom åren genomfört flertalet konserter med Evert Taubes och Olle Adolphsons visor, både som soloartist och i ensemble. Han är just nu aktuell med en ny CD där han tolkar Olle Adolphson. Anders är medgrundare till kulturprojektet Älskade Olle! med årliga konserter och evenemang på Österlen.

Håkan Andersson är dragspelare och huvudlärare i arrangering/komposition på Musikhögskolan i Malmö. Han har under årens lopp varit engagerad vid teateruppsättningar, revyer, kabaréer samt radio/TV-program tillsammans med artister som Olle Adolphson, Lars Berghagen, Mikael Samuelson, Jan Sigurd, Helen Sjöholm, Sven-Bertil Taube m.fl. Han medverkar även på ett 25-tal CD-produktioner som musiker och arrangör.

Cecilia Nilsson är skådespelare, utbildad på STDH, dåvarande Scenskolan i Stockholm. Hon har genom åren medverkat i bl.a. ”Personkrets 3:1” av Lars Norén och i SVT-serierna ”Graven” och ”Morden”. 2012 fick hon Guldbagge för bästa kvinnliga biroll som Inga i ”Simon och ekarna”. Nyligen gjorde Cecilia en bärande roll i dramaserien ”Händelser vid vatten” från 2023 och spelade Anette i uppmärksammade filmen ”Konferensen” på Netflix samma år.

Jan Malmborg är journalist och författare till biografin ”Trubbel-berättelsen om Olle Adolphson” samt redaktör för antologin ”Ett tomt vitt papper – prosatexter och lite annat” av Olle Adolphson. Jan Malmborg är också vice ordförande i Olle Adolphson-sällskapet.

Om du vill tipsa om ett evenemang, skicka det ifyllda formuläret till oss så vi har möjlighet att sprida informationen till våra medlemmar och andra intresserade.

Till toppen